TI-84+-programma's

Op deze pagina staan enkele programma's die ik gemaakt heb voor de TI-84+, een grafische rekenmachine. De meeste werken waarschijnlijk ook op de TI-83+, maar dat heb ik niet getest.

Ik heb de programma's een paar jaar geleden geschreven, vooral in pauzes tussen lessen. Ik heb ze vaak niet geschreven met de bedoeling om ze te verspreiden. Dat betekent dat de code-stijl nogal waardeloos is (maar dat is ook onvermijdelijk met TI-Basic). Je kunt de programma's overzetten naar je rekenmachine met TI Connect, de software die bij de rekenmachine hoort, of met het vrije-software-alternatief TiLP.

Alle programma's hier zijn vrijgegeven onder de CC0. Dat betekent dat je ermee kunt doen wat je maar wilt :)

Waarschuwing: Ik heb nog niet alle programma's getest nadat ik ze uit een donker hoekje van mijn harde schijf had gevist ;) Misschien werken ze niet.

De programma's

Naam Beschrijving
BINAIR Een programma dat decimale getallen omzet naar binair. Kommagetallen werken ook; deze worden weergegeven door negatieve 2-machten na de komma. Bijvoorbeeld, het cijfer 3.25 zou worden omgezet naar 11.01.
KLOK Een simpele analoge klok. (Deze werkt zeker niet op de TI-83+, want die rekenmachine heeft geen ingebouwde klok.)
TYPSNEL Leer jezelf sneller typen op je rekenmachine: dit programma laat toetsen zien en vraagt je om ze zo snel mogelijk achter elkaar in te drukken.
Hier komen nog meer programma's...